Interview met Orange Lighting directeur Herold Tinnemeier

Orange Lighting heeft enthousiast gereageerd op het armaturenregister en heeft de daad bij het woord gevoegd. Jullie waren bij de eerste deelnemers. Wat is jullie grootste beweegreden om mee te doen?

Orange Lighting hecht veel waarde aan Milieu, Kwaliteit en Betrouwbaarheid. Deze onderwerpen zijn lastig te controleren door de gemeenten en andere opdrachtgevers. In de praktijk zien we regelmatig dat er ondeugdelijke producten worden geselecteerd en dat blijkt dan vaak pas na enkele jaren. Orange Lighting wil zich juist hierin onderscheiden. Dit doen we door onze producten te laten certificeren door een onafhankelijke geaccrediteerde partij. We doen dit niet alleen voor door de wet verplichte onderdelen maar ook op de prestaties middels bijvoorbeeld het DEKRA LED Performance keurmerk dat wij op een deel van de producten voeren.

In het Armaturenregister zijn de gegevens gecontroleerd en kun je zien in hoeverre de producten gekeurd zijn door een onafhankelijk instituut. Dan hoeft de afnemer niet meer zelf alle controles te doen want de basis is al gecontroleerd. Natuurlijk heeft iedere afnemer zijn eigen extra eisen, geen probleem daar kunnen we verder op differentiëren maar de basis is hiermee voor iedereen gelijk.

Jullie hebben een verschillend aantal sterren op verschillende producten. Is dat een bewuste keuze?

Orange Lighting voert een gedifferentieerde productstrategie. Voor opdrachtgevers die de zekerheid willen van een grote onderneming met een lange reputatie is ons merk GE Lighting met meer dan 130 jaar bedrijfshistorie de keuze. Voor kleiner budget hebben we ons eigen merk Orange Lighting. Voor hoogwaardige producten met een minder grote naam en historie hebben we ons merk Vizulo uit Letland. Met Vizulo in het byzonder hebben we, een in nauwe samenwerking, gekozen voor het DEKRA LED Performance keurmerk. Om juist die kwaliteit aan te tonen. In het armaturenregister komt dit ook allemaal duidelijk naar voren. Dat is precies waarvoor we het register van grote toegevoegde waarde achten.

Hoe vond u het proces van de registratie van uw producten verlopen?

Bij het eerste project was er overleg nodig om te begrijpen welke documenten nodig waren en hoe de procedure in elkaar zat. De ondersteuning die we hebben ondervonden vanuit litecert heeft ons geholpen om dit proces snel en goed te doorlopen. We hebben een aantal verbeteringen voorgesteld. Een aantal zijn al snel zijn doorgevoerd. De samenwerking verloopt dan ook prettig en we zijn voornemens om volgende projecten te gaan starten.

Het aantal producten in het register is nog beperkt, ervaart u dat als een probleem?

Nee zeker niet. Orange Lighting staat graag aan de basis van innovaties en wil derhalve graag meedoen aan dergelijke initiatieven. Zeker nu Rijkswaterstaat het systeem promoot, samen met OVLNL, begint er steeds meer vraag te ontstaan. We zullen vanzelf zien dat het aantal producten zal toenemen. Wij denken dat het in de toekomst steeds belangrijker wordt dat de basisvoorwaarden goed gecontroleerd en vergelijkbaar zijn. De concurrentie zal plaats vinden op de specifieke kwaliteiten en niet alleen meer op de laagste prijs.

2017-06-25

Jacob Nuesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *