Zhaga-D4i LEX-M, het gecertificeerde eco systeem groeit gestaag.

Zhaga-D4i LEX-M

De Zhaga-D4i LEX-M is de module die “ingeplugd” wordt op het armatuur. Het ecosysteem van Zhaga gecertificeerde componenten groeit gestaag. Er waren inmiddels heel wat straatverlichtingsarmaturen Zhaga-D4i gecertificeerd. De sensoren en nodes liepen echter nog wel wat achter. Dit komt met name door de complexiteit van die producten. Inmiddels is er een goede basis aan producten beschikbaar.

Zhaga-D4i LEX-M Certificatie

Op 31 December 2021 waren er inmiddels 142 product families gecertificeerd. Dit zijn duizenden producten en daarmee is er veel keus als een Zhaga-D4i armatuur gewenst is.

De LEX-M zoals een node of Sensor wordt genoemd is nog niet in grote getallen beschikbaar. De eerste zijn er echter. De LEX-M of Luminaire EXtension Modules lopen vooral achter omdat de implementatie van het communicatie protocol en de specifieke eisen die Zhaga gesteld heeft aan het verbruik van deze onderdelen maakt dat de certificatie achter loopt. 

In de laatste helft van 2021 is daar duidelijk verschil in aan het ontstaan. Inmiddels zijn er modules beschikbaar van Signify, Synapse, Comlight en Zumtobel. We kunnen verwachten dat er snel extra leveranciers aan dit rijtje toe te voegen zijn.

Wil je het aanbod terug zien ga dan even naar de Zhaga website en selecteer Book 18 en product type Z-LEX-M.

Lees ook:
Wat is Zhaga-D4i certificatie
Eerste Zhaga-D4i straatverlichting beschikbaar
ZD4i logo staat voor Interoperabiliteit
Zhaga book 18 demo
Zhaga D4I
De Zhaga connector, de nieuwe standaard voor “connectivity” voor openbare verlichting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *