Armaturenregister uitgebreid met retrofit oplossingen.

Diverse vormen van retrofit

Retrofit oplossingen kunnen vanaf nu ook in armaturenregister.nl gepubliceerd worden. Om de klimaat doelen van 2030 te kunnen bereiken zal er nog veel moeten gebeuren. Het simpelweg weggooien van armaturen die nog goed functioneren en nog zeker een flink aantal jaren mee zouden kunnen is niet verstandig. Echter is er middels de omschakeling naar LED een enorme CO­2 winst mogelijk.

In 2020 was “slechts” 8% van de gemeenten nagenoeg geheel over zijn naar led. De grote groep zit op 26-50% over naar led. 70% vindt retrofit een mogelijke oplossing. (bron: OVLNL monitor 2020)

Het is mogelijk om de omzetting naar led te versnellen, door daar waar het te kostbaar is om nieuwe armaturen in te zetten te kiezen voor een andere oplossing. Er zijn 2 retrofit oplossing die uitermate geschikt zijn voor toepassing is wegverlichting. De plug and play oplossing en de Box in Box oplossing zijn zodanig dat dit minimale complexiteit voor het armatuur oplevert. Andere oplossingen hebben een veel grotere impact op de veiligheid en wettelijke conformiteitsbepaling van het armatuur zelf.

De Box in Box oplossing is lichttechnisch ook heel goed te ontwikkelen zodat een gelijk lichtbeeld verkregen kan worden zoals bij de originele lichtbron. Er blijven natuurlijk veel complicaties bij beide oplossingen als we dit lichttechnisch beoordelen. Dit staat ook helder beschreven in het boekje “Licht vernieuwen naar LED” verkrijgbaar bij de NSVV, Groenlicht Vlaanderen en IBE-BIV.

Alleen “Box in Box” en “Plug en Play”

Armaturenregister accepteert nu aanmeldingen van zowel de Box-in-Box oplossing als de “Plug and Play” oplossing. In de catalogus is dan alleen nog nodig om te selecteren op “retrofit oplossing” en alle gepubliceerde oplossingen worden direct zichtbaar.

Wij gaan er van uit dat we hiermee weer een zetje kunnen geven aan de verdere verledding van de wegverlichting in Nederland.

Lees ook:
De verschillende vormen van Retrofit
Retrofit, een goed idee of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *