Consultant

De consultant

Wat kun je als consultant met de informatie op deze website?

Een eerste selectie van armaturen

Via de website kunt u op basis van selectiecriteria die belangrijk voor het project een eerste selectie maken van armaturen die voor uw project geschikt zouden kunnen zijn. Op basis van de selectie is het dan mogelijk om verder te gaan kijken welke producten het meest interessant zijn.

Bij de technische gegevens vindt u een uitgebreide beschrijving van de voor dit systeem gecontroleerde parameters die ook door armaturenregister.nl zijn geverifieerd. Dit aan de hand van aangeleverde test rapporten door de fabrikant. Afhankelijk van het aantal toegekende sterren kan men meer vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid van de informatie.

Voorschrijven middels de website

Het doel van deze tool is de kwaliteit van verlichtingstoestellen te verbeteren. Ook geeft het beginnende fabrikanten de mogelijkheid om ook op de shortlist te komen om zo mogelijk mee te kunnen doen met inschrijvingen/leveringen. Als een dergelijk product aan het vereiste niveau voldoet kun je als consultant ook met gerust hart het product adviseren want de aangegeven niveaus zijn gecontroleerd en je hoeft dat stuk niet meer zelf te doen.

De verificaties zijn onder verdeeld in 3 groepen. Te weten;
Veiligheid
EMC
Prestaties

Het bestek

In een bestek waarin de kwaliteit van een armatuur beschreven moet worden kan met dit systeem makkelijk worden verwezen naar de technische eisen en het gewenste niveau op de site. De regels zijn voor elk bedrijf hetzelfde en daarmee ontstaat een eerlijke concurrentie op prestaties van een product zonder dat de innovatie wordt ingeperkt (het tegenovergestelde zal juist worden bereikt).

Zo kan bijvoorbeeld voor een woonwijk verwezen worden naar een vermelding onder gecertificeerd voor veiligheid, EMC en Prestaties ten behoeve van de straatverlichting terwijl voor de brugleuningsverlichting wordt verwezen naar verklaart voor prestaties en gekeurd voor EMC en elektrische veiligheid.
Het systeem zal leverancier stimuleren om een hogere kwaliteit te gaan leveren en geeft de gebruiker de zekerheid dat hij een product inkoopt met de juiste verwachtingen.