Inkoop van openbare verlichting

Hoe kan de openbare verlichting catalogus helpen bij de inkoop van verlichting?

De eerste selectie voor inkoop van openbare verlichting.

Een smoelenboek…. Inderdaad middels de openbare verlichting catalogus kun je op basis van de foto’s een eerste selectie maken. Zo kies je een paar criteria zoals toepassing en vorm en de selectie wordt zichtbaar. Maak een shortlist op de uitstraling van het armatuur. Vind je het binnen de stijl van de omgeving passen. Bijvoorbeeld klassiek, modern, voor een doorgaande weg, voor een stadspark etc. De openbare verlichting catalogus helpt je bij de eerste selectie.

Inkoop van openbare verlichting

Verificatie criteria bij de inkoop van openbare verlichting.

Wordt er wel voldaan aan….. Maak in plaats van alle certificaten op te vragen bij de fabrikant gebruik van de verificatie criteria. Ook hiermee kun je een voorselectie maken. Vindt je veiligheid van het product belangrijk? Moet daar een hoger verificatie niveau aan vast zitten? Vindt je EMC belangrijk? Vind je de prestaties belangrijk? Vind je een verklaring van de leverancier voldoende? Alles is mogelijk.

Openbare verlichting uitvragen middels de website.

De openbare verlichting catalogus stimuleert leveranciers en fabrikanten. De kwaliteit en betrouwbaarheid van openbare verlichting stijgt daardoor. Hierdoor krijgen nieuwe spelers ook een kans.

Bij de inkoop van openbare verlichting, middels een bestek, wordt de kwaliteit van een armatuur beschreven. Dit moet voor ieder bestek opnieuw. Met dit systeem kan de basis kwaliteitseis makkelijk worden vast gelegd. De eisen zijn voor elk bedrijf hetzelfde. Hierdoor ontstaat een eerlijke concurrentie op prestaties van een product waardoor innovatie wordt gestimuleerd. Ook weet een leverancier waar hij aan toe is.

Zo kun je bijvoorbeeld voor een woonwijk verwijzen naar een vermelding onder gecertificeerd voor veiligheid, EMC en Prestaties. Daarnaast voor een special, bijvoorbeeld brugleuningsverlichting kun je  verwijzen naar verklaart voor prestaties en gekeurd voor EMC en elektrische veiligheid. Middels het systeem wordt de leverancier gestimuleerd om een hogere kwaliteit te leveren. Als gebruiker heb je de zekerheid dat hij een product inkoopt met de juiste verwachtingen.

Meer weten? Geïnteresseerd in trainingen? Kijk eens bij onze academy